گفتار درمانی برای لکنت زبان ​​​​​​​

گفتار درمانی برای کودکانی که لکنت زبان دارند، یکی از بهترین روش‌های درمانی به شمار می‌رود که باید تحت نظر متخصص و توسط والدین کودک انجام شود. بسیاری از والدین نگران این هستند که روش گفتار درمانی تاثیر منفی روی فرزندانشان داشته باشد، یا در مورد بهترین زمان برای شروع درمان کودک خود مطمئن نیستند.
اکثر گفتار درمانگران شروع درمان را 6 تا 12 ماه پس از اولین دوره لکنت توصیه می‌کنند. البته آنچه مشخص است این است که گفتار درمانی برای کودکانی که لکنت دارند نتایج مثبتی دارد اما میزان بهبودی و نتیجه نهایی در کودکان مختلف متفاوت می‌باشد.​​​​​​​

روش گفتار درمانی می‌تواند تا حد زیادی مشکلات گفتاری کودک شما را برطرف کند و اعتماد به‌نفس او را افزایش دهد.
کلینیک گفتار درمانی آسان تحت نظر دکتر حسن پونکی، به شما این امکان را می‌دهد تا مهارت‌های زبانی و گفتاری کودک خو را تقویت کرده و مشکلات او را از بین ببرید.

تعریف لکنت زبان

لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که با تکرار صداها، هجاها یا کلمات، صداهای بلند و مکث در گفتار مشخص می‌شود.
افرادی که لکنت دارند دقیقاً می‌دانند چه می‌خواهند بگویند، اما در بیان آن مشکل دارند. این اختلال گفتاری ممکن است با رفتارهای ثانویه مانند پلک زدن سریع، لرزش لب‌ها یا بلند کردن سر همراه باشد. لکنت زبان می‌تواند ارتباط فرد را با افراد دیگر دشوار کند که اغلب بر کیفیت زندگی و روابط فرد، 
عملکرد اجتماعی و فرصت‌های شغلی تأثیر منفی می‌گذارد.
درمان زود هنگام لکنت در کودکان می‌تواند از ناپایدار شدن روابط آن‌ها و ایجاد مشکلات ارتباطی برای کودک جلوگیری کند.
لکنت زبان ممکن است باعث عصبی شدن فرد و بروز بیش از حد احساسات منفی هنگام صحبت با دیگران باشد. 
فردی که دچار لکنت زبان شده، ممکن است به دلیل استرس یا فشارهای وارده از محیط اطراف تصمیم به سکوت بگیرد و به مرور زمان به مشکلات روحی روانی دچار شود.

پس نه تنها کمک گرفتن از یک فرد متخصص برای درمان لکنت زبان امری ضروری است، بلکه آگاه سازی خانواده و اطرافیان برای نحوه رفتار آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

تنفس دیافراگمی

تمرین گفتار درمانی اولیه برای درمان لکنت تنفس دیافراگمی است. هدف از تنفس دیافراگمی ایجاد آرامش در بیمار است. زیرا افرادی که لکنت دارند به تدریج دچار استرس می شوند و این استرس منجر به افزایش لکنت می شود. بنابراین، تنفس دیافراگمی به آنها کمک می کند تا آرام شوند و میزان لکنت کاهش یابد.​​​​​​​

تکنیک مکث

هدف از اجرای این تکنیک کمک به کاهش استرس بر روی عضلات صوتی است. به این ترتیب فردی که لکنت دارد باید تمرین کند که چه زمانی بین کلمات مکث کند تا عضلاتش از استرس خلاص شوند. این تمرین به ساختن گفتار و جمله سازی کمک می کند. تکنیک مکث و جمله یکی از بهترین تمرینات گفتار درمانی در کنار تنفس دیافراگمی است.

تنها صحبت کردن

بودن استرس روی عضلات می‌تواند شرایط فردی که لکنت دارد را برای صحبت کردن سخت‌تر کند. اگر فردی به تنهایی و در محیطی ساکت صحبت کند، کنترل بهتری بر گفتار خود خواهد داشت. با کاهش استرس می‌توانید انتظار پیشرفت بهتری داشته باشید. البته این ورزش فقط برای افراد مسن مناسب است و این روش برای کودکان توصیه نمی‌شود.​​​​​​​

هنگام صحبت کردن نفس بکشید​​​​​​​

تنفس صحیح برای افرادی که لکنت دارند بسیار مفید است. برای چنین افرادی بهتر است هنگام بازدم صحبت کنند. زیرا در این صورت فشار هوا در ریه ها به آزاد شدن صدا کمک ​می‌کند تا تلفظ بهتری داشته باشند​​​​​​​.

​تمرینات گفتار درمانی برای لکنت

فواید گفتار درمانی برای لکنت کودکان

درمان لکنت زبان کودکان بر عهده یک گفتاردرمانگر است. راه های مختلفی برای درمان لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان وجود دارد. ماهیت و روش درمان بر اساس سن فرد، اهداف ارتباطی و عوامل دیگر متفاوت خواهد بود. پس از ارزیابی جامع توسط آسیب شناس گفتار و زبان، می توان بهترین رویکرد درمانی را تعیین کرد.
​​​​​​​
بسیاری از درمان‌های فعلی برای نوجوانان و بزرگسالانی که لکنت دارند به آن‌ها کمک می‌کند تا راه‌هایی را بیاموزند که هنگام صحبت کردن، کمتر لکنت داشته باشند، مانند کاهش سرعت صحبت کردن، تنظیم تنفس. بسیاری از این درمان ها همچنین می توانند به تسکین اضطرابی که ممکن است در موقعیت های خاص صحبت کردن ایجاد شود، کمک کنند. درمان می تواند به گفتار روان، ارتباط موثر و مشارکت فعال در محیط های مدرسه و اجتماعی منجر شود. با توجه به این موارد گفتار درمانی روشی موثر و مفید برای درمان لکنت زبان است.