بهترین زمان درمان لکنت زبان چه موقع است؟

بهترین زمان درمان لکنت زبان چه موقع است؟
به طور کلی، اغلب مشکلات گفتاری در سنین 2 تا 5 سالگی یعنی زمانی که کوکان در حال فراگیری مهارت‌های کلامی گوناگون، استفاده از لغات جدید، به کارگیری جملات طولانی تر، صحبت در میان جمع و بیان نظرات و افکارشان هستند و ۷ ـ ۵ سالگی یعنی زمان آغاز مدرسه، برانگیختگی برای یادگیری و کنجکاوی، هیجان ناشی از کلاس و درس، کسب مهارت های اجتماعی و ورود به اجتماع بزرگ …
ادامه مطلب

لکنت زبان چیست؟ | علل + علائم و روش های درمانی

لکنت زبان چیست؟ | علل + علائم و روش های درمانی
لکنت زبان اختلالی گفتاری است که باعث تکرار یا گیر در صحبت می‌شود و می‌تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی، عصبی و محیطی است. خوشبختانه، با روش‌های درمانی مناسب مانند گفتاردرمانی و تکنیک‌های روان‌شناختی، بسیاری از افراد می‌توانند بر آن غلبه کنند.
ادامه مطلب

روش های تقویت مهارت کلامی کودکان

روش های تقویت مهارت کلامی کودکان
تقویت مهارت‌های گفتاری کودک برای رشد او ضروری است. لکنت زبان و سایر تلفظ های کودکانه اشتباه ممکن است در اوایل کودکی جالب به نظر برسد اما به مرور زمان و با تصحیح نشدن می‌تواند روی اعتماد بنفس کودک، صحبت کردن و درک او از صحبت دیگران در آینده تاثیر منفی بگذارد.
ادامه مطلب

هوش کلامی چیست؟

هوش کلامی چیست؟
هوش کلامی که به عنوان یکی از انواع هوش توسط گاردنر معرفی شده می‌تواند نقش مهمی را در بهبود توانایی فرد برای درک و استدلال مفاهیمی که در قالب کلمات بیان می‌شوند ایفا کند. این هوش در همه افراد وجود دارد؛ اما برخی از اشخاص توانایی بالاتری نسبت به دیگران در زمینه هوش کلامی دارند. امکان تقویت هوش کلامی با استفاده از روش‌های مختلف امکان‌پذیر است و به افراد کمک می‌کند تا بتوانند از مزایای هوش کلامی در شغل و زندگی روزمره خود بهترین استفاده را ببرند.
ادامه مطلب

آشنایی با انواع اختلالات گفتاری | درمان اختلالات گفتاری در کودکان و بزرگسالان

آشنایی با انواع اختلالات گفتاری | درمان اختلالات گفتاری در کودکان و بزرگسالان
اختلال گفتار می‌تواند کودکان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد و باعث مشکلات بسیاری در ارتباطات، تحصیلات و حرفه فرد شود. آشنایی با انواع اختلالات گفتاری کمک می‌کند تا افراد بتوانند با شناسایی این اختلالات هرچه سریع‌تر جهت درمان اقدام کنند تا این مشکلات نتوانند اختلالی را در روند زندگی فرد به وجود آورند. گفتار درمانی به عنوان روشی مؤثر برای انواع اختلالات گفتار شمرده می‌شود و می‌تواند به بهبود این اختلال‌ها کمک کند. برای بهره بردن از خدمات گفتار درمانی باید به مراکز گفتار درمانی مراجعه کرد تا از خدمات تخصصی جهت رفع مشکلات گفتار استفاده نمود.
ادامه مطلب

چه کسانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟

چه کسانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟
شاید برای بسیاری از افراد سؤال باشد که چه کسانی به گفتار درمانی نیاز دارند. گفتار درمانی مناسب افرادی است که دچار اختلال در گفتار و زبان خود هستند و این مسئله باعث می‌شود نتوانند به شکل صحیح از گفتار خود استفاده کنند. افراد مختلفی همچون مبتلایان به اوتیسم، سندروم دان، فلج مغزی و... نیازمند گفتار درمانی هستند تا به این ترتیب به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک شود. شناخت اختلالاتی که نیازمند گفتار درمانی هستند کمک می‌کند تا افراد سریع‌تر برای درمان مشکلات گفتاری اقدام کنند و به این ترتیب روند گفتار درمانی به شکل سریع‌تری طی شود.
ادامه مطلب

تأخیر در رشد گفتار و زبان چیست؟

تأخیر در رشد گفتار و زبان چیست؟
تأخیر در رشد گفتار و زبان یکی از مشکلاتی است که برخی از کودکان در دوران رشد خود ممکن است با آن مواجه باشند. این مشکل به دلایل مختلفی می‌تواند در کودکان ایجاد شود و مانع از گفتار صحیح در آنها گردد. بسیار مهم است علائم تأخیر در رشد گفتار و زبان شناخته شوند تا والدین بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن این مشکل را تشخیص دهند و برای درمان آن از طریق گفتاردرمانی اقدام کنند.
ادامه مطلب

گفتار درمانی در منزل چگونه است؟ + تمرینات گفتار درمانی در خانه

گفتار درمانی در منزل چگونه است؟ + تمرینات گفتار درمانی در خانه
گفتار درمانی در منزل می‌تواند تمام یا بخشی از روند گفتار درمانی فرد باشد. بسیاری مواقع افراد امکان مراجعه حضوری به کلینیک‌های گفتار درمانی را ندارند و در چنین شرایطی گفتار درمانگر به منزل آنها می‌آید. همچنین در صورت انجام گفتار درمانی در کلینیک انجام تمریناتی به شکل مکمل در خانه لازم است تا روند گفتار درمانی سرعت بالاتری پیدا کند. آشنایی با تمرینات گفتار درمانی و نحوه انجام آنها در منزل کمک می‌کند تا افراد با دید بازتری روند گفتار درمانی در منزل را آغاز کرده و ادامه دهند. خدمات گفتار درمانی در منزل امروزه توسط کلینیک‌های مختلفی ارائه می‌شود.
ادامه مطلب

تمرینات گفتار درمانی چگونه هستند؟

تمرینات گفتار درمانی چگونه هستند؟
تمرینات گفتار درمانی به مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و روش‌هایی گفته می‌شود که گفتار درمانگران از آنها استفاده می‌کنند تا اختلالات گفتاری بهبود یابد. این تمرینات با توجه به کودکان و بزرگسالان تفاوت‌هایی را با یکدیگر دارند و با توجه به مشکلی که کودک و یا بزرگسال در گفتار خود دارد انتخاب می‌شوند. از برخی از تمرینات گفتار درمانی در این مقاله نام برده شد که افراد می‌توانند آنها را در روند درمان کودک و یا خودشان در نظر داشته باشند.
ادامه مطلب

 بهترین دکتر گفتار درمانی

 بهترین دکتر گفتار درمانی
آشنایی با بهترین دکتر گفتار درمانی بسیار اهمیت دارد تا افراد با اطمینان خاطر پروسه درمان کودک خود را به دست درمانگر بسپارند. بهترین دکتر گفتار درمانی ویژگی‌های خاصی دارد که مهم‌ترین آنها تخصص و تجربه این فرد است تا با تشخیص مشکلات گفتاری بهترین روش درمانی را برای فرد در نظر بگیرد. همچنین بسیار مهم است والدین با مشکلات گفتاری کودکان آشنا باشند تا بتوانند با مشاهده آنها جهت درمان به موقع اقدام کنند. بسیار مهم است مشکلات گفتار درمانی کودک در زمان درست تشخیص و درمان شود تا فرد در بزرگسالی مشکلات بسیاری را از لحاظ روحی و روانی تجربه نکند.
ادامه مطلب