خوردن و نوشیدن از نیازهای ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت عمومی، رشد اندامها و بقای هر انسانی است. علاوه بر این غذا خوردن نوعی مهارت اجتماعی محسوب میشود بنابراین ضعف و ناتوانی در این عمل میتواند باعث تضعیف قوای جسمانی و حتی افسردگی و گوشهگیری شود.
اگر تصور میکنید که فرزند شما در غذا خوردن مشکل دارد، به پزشک متخصص اطفال و گفتاردرمانگر مراجعه کنید. پزشک متخصص اطفال فرزند شما را از جهت هر گونه دلایل پزشکی برای مشکلات تغذیه، از جمله حضور ریفلاکس یا اختلالات متابولیک بررسی میکند. آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) که متخصص در درمان کودکان مبتلا به اختلالات تغذیه و بلع میباشد نیز کودک شما را ارزیابی کند.
هر نوع مشکلی که مربوط به در دهان گرفتن، مکیدن، جویدن و بلعیدن موادغذایی و مایعات اختلال بلع نامیده میشود . اختلالات بلع در هر یک از مراحل مختلف بلع ممکن است اتفاق بیفتد
تقویت گردن
در این تمرین باید به کمر دراز بکشید و طوری سر خود را بالا بیاورید که بتوانید به انگشتان پای خود نگاه کنید. وقتی این تمرین را انجام میدهید نباید شانههای شما بالا بیاید. این حرکت را روزانه 5 بار تکرار کنید.
فشار زبان
در این تمرین باید با استفاده از یک شی خارجی مانند قاشق به زبان خود فشار بیاورید. زبانتان را تاجایی که میتوانید از دهان خارج کنید و سپس قاشق را روی آن قرار دهید. حالا تاجایی که میتوانید با زبان به قاشق فشار وارد کنید. این تمرین را نیز باید 5 بار در روز تکرار کنید.
بالا بردن حنجره
این تمرین شبیه یک بازی است. ابتدا دو بشقاب، چند تکه کاغذ و یک نی آماده کنید. تکه کاغذها را درون یک بشقاب قرار دهید و نی را در دهان گذاشته و سعی کنید با مکیدن نی، کاغذها را به نی بچسبانید و به طوری که کاغذها از نی جدا نشوند، آنها را از یک بشقاب به بشقاب منتقل کنید.
تمرین بلع سخت
در این تمرین عضلات مرتبط با بلع را تا جای ممکن منقبض کرده و آب دهانتان را به شدت و سختی قورت دهید. ده بار در روز این کار را تکرار کنید تا عضلات بلع شما تقویت شده و غذا در مسیر تنفسیتان نپرد.